Christel Stevens neemt de drie soorten geneeskunde onder de loep.

Christel Stevens legt in duidelijke taal het verschil uit tussen de klassieke, complementaire of alternatieve en integratieve geneeskunde.

De klassieke geneeskunde doet voornamelijk aan acute ziekenzorg

Chronische ziekenzorg werkt voornamelijk met symptoombestrijdende middelen of therapieën. Je hoort het vaak aan de naam van het gebruikte middel: een pijnstiller, een maagzuurremmer, een cholesterolblokker, een bloeddrukverlager. De oorzaak van het probleem wordt vaak  niet aangepakt. Veel van deze middelen hebben super veel bijwerkingen. Wanneer de oorzaak niet wordt aangepakt, herstelt de patiënt natuurlijk niet. Die voelt vaak niet meer dat hij ziek is: de pijn is immers gestild en de ontsteking geremd. Maar veel patiënten stellen zich op de duur de vraag:  “Een middel dat ik moet blijven nemen, mijn hele leven, is dat een middel dat mij geneest?”

Complementaire (of alternatieve) geneeskunde werkt met natuurlijke middelen.

Deze geven meestal ook symptoomverlichting. Het gaat om vitaminen, mineralen, plantenextracten, enzymen, pre- en probiotica, enz. Therapievormen zijn osteopathie, manuele therapie, acupunctuur,… Heel wat van de aangewende producten ondersteunen de gezondheid en verlichten klachten op een niet-invasieve manier. Meestal krijg je ook tips mee voor het aanpassen van je leefstijl en je voedingspatroon. Je speelt dan zelf een rol in je genezingsproces.

Ga eens even na voor jezelf welke rol jij speelt wat betreft je herstel en je genezingsproces? Spreekt jouw zorgverlener Chinees voor jou? Of legt hij in heldere taal uit  wat de oorzaak van je symptomatische klachten is? Vertelt hij in zeer gewichtig taalgebruik hoe je probleem gefikst gaat worden? Of word je uitgenodigd om zelf een groot deel van het werk te doen, door je leefstijl en voedingspatroon onder de loep te nemen? Weet je wat frisdrank, een zittende leefstijl,… te maken hebben met je gezondheid? Vind je een ademhalingsoefening iets dat belangrijk genoeg is om er aandacht aan te schenken?

Bij Integrale Nutritionele Therapie heeft de zorgvrager een actieve rol in het genezingsproces.

En dat vraagt een inspanning. Jaren ervaring hebben ons geleerd dat bij sommige mensen de weg naar herstel vrij vlot gaat, maar bij anderen is het een moeizaam proces.

Ziek en zieker worden is een proces dat in fasen verloopt. Genezen is dat ook. Dit gaat soms zelfs gepaard met genezingscrisissen.

In onze therapie, de Integrale Nutritionele Therapie krijg je een structuur, enorm veel informatie en een toolbox. Hiermee ga jij samen met je coach aan de slag. Ook je valkuilen worden aangepakt. Al wat je stress bezorgt, wordt besproken. Soms is het niet leuk als iemand je een spiegel voorhoudt. Je dient dan immers uit je comfortzone te komen om te herstellen, en dat vraagt moed.

In welke mate gaat de Integratieve Geneeskunde nog een stapje verder dan de complementaire of holistische geneeskunde?

De Integratieve Therapie wordt door 4 pijlers gedragen. Elke pijler is even belangrijk.

  1. De gelijkwaardige relatie tussen de zorgverlener en de zorgvrager. De zorgvrager staat centraal en de zorgverlener functioneert als ondersteunende coach.
  2. De zorgvrager heeft een actieve rol in het voorkomen van ziekte, zijn welbevinden en in het eigen genezingsproces.
  3. Naast de lichamelijke aspecten zijn er ook andere aspecten van de persoon betrokken, zoals  mentale en emotionele aspecten.
  4. De helende omgeving ondersteunt het genezingsproces en draagt bij aan het herstel en het algemeen welbevinden.

Deze therapie zet in op preventie en op het ondersteunen van het zelfgenezend vermogen van de zorgvrager op maat van het natuurlijk bioritme. Christel Stevens ontwikkelde deze therapie op basis van jaren studie en ervaringsgerichte opleidingen. 3 is One staat voor een gezond lichaam, een gezond brein, en een gezond hart. Het mooie aan onze therapievorm is dat mensen door participatie altijd een wezenlijke en duurzame verandering ervaren. Hoe moeizaam het soms ook gaat  en hoe klein de verbetering soms ook is, Dit geeft hen  kracht en hoop  omdat ze leren hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen.

Wil je onze persoonlijke aanpak graag ervaren? Ben je benieuwd wat deze therapie voor jou kan betekenen? Wil je graag kennismaken met deze integratieve manier van werken? Je kan een  kennismakingsgesprek aanvragen met Christel Stevens en haar coaches.

Meer over Christel Stevens, haar missie met 3 is One en haar contactgegevens vind je in de CHANGERS-Gids.

Wil je weten of de therapie wel toepasbaar is in je huidige leven? Of wil je meer weten over onze visie en methode? Lees dan eens een voorstukje of één van de 21 persoonlijke getuigenissen uit het boek ‘Samen Gezond’.

Of misschien is ons eerste online traject wel iets voor jou? We ontwikkelden onze eerste 3 is One ‘kit’, die inzoomt op duurzaam gewichtsverlies. De kit is een integrale online module, en hij bevat voedingsschema’s, 5 instructievideo’s, alsook 3 ondersteunende voedingssupplementen. Dit alles voor de prijs van € 130. Je kan er op je eigen tempo mee aan de slag, en je kan er op 5 weken 3 tot 5 kg gewicht mee verliezen.

 

 

 

De pijlers zijn: (ref. MBOG)

 

Author: Gina De Groote

Uitgever en hoofdredactrice van het online platform met community We are the CHANGE, vroeger CHANGE-magazine. Auteur van het boek My CHANGE. Ook bezielster van het platform DoodGelukkig.

Commentaren